Mila.Vert
A sustainable closet is made of timeless pieces you will love to wear year after year.

Het Sloveense Mila.Vert werd opgericht door Tina Logar Bauchmüller.
Tina heeft een affiniteit voor eenvoudige en klassieke ontwerpen die zelden uit de mode raken. Haar missie is dan ook “kleding te maken die tijdloos is en lang meegaat”. Ze besteedt veel aandacht aan de details die het kledingstuk speciaal maken en een moderne twist geven.

Samen met twee naaibedrijfjes, die beide gevestigd zijn in Slovenië, zijn ze vier jaar geleden van start gegaan met de eerste collecties. Al snel bouwde Tina een persoonlijke relatie op met de eigenaren van de familiebedrijfjes, waardoor ze vandaag een nog bétere samenwerking hebben. Een extra voordeel van lokale, traditioneel gemaakte kleding is een transparante supply chain die ervoor zorgt dat aan alle ethische en kwaliteitsnormen wordt voldaan.

Bij dit bewuste kledinglabel willen ze het trouwens écht goed doen. Zo verbinden ze zich ertoe stoffen te gebruiken die ten minste 90% milieuvriendelijke vezels bevatten, voornamelijk gecertificeerd biologisch katoen. Bovendien gaan ze op zoek naar oplossingen om het probleem van verpakkingsafval aan te pakken. Alle verkochte artikelen zijn verpakt in katoenen rugzakken die voor meerdere doeleinden kunnen worden gebruikt.